Pravda o jídle v Čechách

 

 

Pojďme se s Romanem Vaňkem podívat, jak je na tom české jídlo u samého zdroje a co si to vlastně kupujete v obchodech. Možná budete překvapeni, chvílema i nepříjemně. Ale je dobré vědět pravdu, aby se to dalo změnit a případně hledat jinou cestu. Nechť nám není jedno, co jíme.

 

BALADA O ČESKÉM PEČIVU 

 

Podíváme se, jak je to vlastně s tou celozrností, proč jsou housky v obchodech hnědé, i když s celozrnou moukou nemají nic společného, z jaké mouky se u nás pečivo vyrábí a jak se vyrábí a proč je celozrnná mouka v obchodech dražší, když je jednodušší ji vyrobit ?

 

Díl 1 - Mlýn - Jak se u nás mele

Díl 2 - Výroba rohlíků a chleba ve velkém

Díl 3 - Výroba chleba v malé soukromé pekárně

Díl 4 - Celozrnné pečení

 

PŘÍBĚH O ŠUNCE, KTERÁ VLASTNĚ ŠUNKA VŮBEC NENÍ

 

 

Pro jedlíky masa docela šokující videa o tom, jak se u nás vyrábí maso, které si kupujeme v obchodě. Mezi různými druhy šunky je obrovský rozdíl a v některých je např. jen 50 % masa.